Felttræf 2017 uge 42 i Skagen

I anledningen af åbningen af Skagen Grå Fyr – Center for Trækfugle og Skagen Fuglestation i maj har Feltud ekstraordinært valgt at henlægge årets FELTTRÆF til Skagen og Skagen Odde. Felttræfområdet omfatter hele området nord for en linje fra Rubjerg Knude til Frederikshavn og Hirsholmene.

Skagen er naturligvis bedst kendt for sit imponerende og meget varierede forårstræk, men der er også masser af potentiale om efteråret, og der er garanti for mange fugle. Med relativt begrænset dækning områdets potentiale taget i betragtning er der fundet mange superfede arter i løbet af oktober i Skagenområdet. Nævnes bør:

Brilleand, Balearskråpe, Sibirisk Bynkefugl, Høgeugle, Krognæb, Amerikansk Sortand, Sortstrubet Drossel, Himalayasanger, Tretået Spætte, Korttået Lærke, Alpesejler og Jagtfalk! Derudover er der selvfølgelig mulighed for at se de mere eller mindre klassiske Felttræfsmåfugle som Hvidbrynet Løvsanger, diverse pibere og Dværgværling samt masser af havfugle, herunder naturligvis mindst 3 arter skråper, 4 arter lommer, 4 arter kjover og 5 arter alkefugle.

Der er planer om fælles kratlusk, tur til Hirsholmene, havfugle- og hvaltur, feltguidning, aftenforedrag og afsluttende middag på caféen på fuglestationen.

Naturbutikken deltager i Det Grå Fyr torsdag til fredag, og vil kunne tage varer med, hvis du bestiller på forhånd.

Kom og vær med til fejringen af DOFs nye fyrtårn, og fejringen af de 3 nye arter for landet, vi satser på at støve op i uge 42 i Skagenområdet!

Et mere detaljeret program følger her på Pandion. Du kan også følge Feltuds aktiviteter på facebookgruppen ”Feltud”. Tilmed dig for en dag eller hele ugen på facebookgruppen Feltud, eller via mail på ”feltud@gmail.com”.

For mere info, kontakt Anders Wiig Nielsen på tlf. 21686681

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s