Operation Nytårskur afrunding

Så blev 2016 skudt i gang. Mange begav sig i felten på årets første dag. Vejret viste sig fra sin bedre side med stille vejr og et par plusgrader. Senere på eftermiddagen kom der dog skyer, dis og regn dog mange steder. Der var derfor gode betingelser for at finde småfugle og finde fuglene på havet.

Flest arter så Morten Bentzon Hansen, der valgte at bruge årets første dag i det Sønderjyske. Imponerende 99 arter blev det til (100 i Dofbasen 1/1 men rødhalset gås set i Tyskland). Et gavekort på 500 kr. til Naturbutikken er på vej til Haderslev.

Jakob Sterup så hele 92 arter på Langeland, hvor det absolut mest spændende var en stor tornskade med karakterer svarende til ssp. homeyeri! Det bliver spændende at følge om denne race bliver godkendt herhjemme.

Top 5 herunder med link til deltagernes observationer i dofbasen 1/1. Hvis ikke linket virker så prøv at åbne dofbasen på et nyt faneblad i din browser, log ind og prøv så at følge linket igen. I Chrome kan jeg personligt ikke få linket til at virke.

Deltager Antal arter Landsdel(e) Lokaliteter Bedste arter
Moren Bentzon-Hansen 99 VE, SJ (Sydvestlige Sønderjylland og Rømø) Turen ses her Dværgfalk, Jagtfalk, Klyde, Slørugle, sortstrubet bynkefugl
Jacob Sterup 92 F (Sydfyn, Tåsinge og Langeland) Turen ses her Sølvhejre, kaspisk måge, mosehornugle, sortstrubet bynkefugl, stor tornskade ssp. homeyeri?
Kristian Birchvald Jensen / Hans Henrik Bay 84 SJ (Sydvestlige Sønderjylland og Rømø) Turen ses her Sølvhejre, sædgås, pibesvane, grønspætte, sortspætte
Lars Tom-Petersen 82 ØJ (Randers og omegn) Turen ses her Sorstrubet lom, rørdrum, tundrasædgås,  bjergpiber, vandstær
Jan Kiel 82 S (Sydvestlige Sjælland) Turen ses her Fjeldvåge, silkehale, isfugl, vandstær, stor tornskade

Godt nytår og god feltflid i 2016!

Kristoffer Hansen

Feltud

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s