Operation Overshooter 2016

Fredag d. 20. – søndag d. 22. maj
Lolland, Falster og Møn

Feltud fortsætter traditionen med Operation Overshooter på Lolland, Falster og Møn.
Arrangementet har denne gang datosammenfald med et par gyldne dage i 2011, hvor optimale vejrforhold gav en perlerække af fugle på sydhavsøerne, som høgeørn, stor skrigeørn, aftenfalk, hvid stork, hvidvinget terne, biæder, savisanger, drosselrørsanger og flodsanger.

Overshooter hentyder til det fænomen, at en del fugle, der ikke er hverdagskost herhjemme, når de sydlige dele af landet i det sene forår. Er vinden sydlig kommer der nye fugle op sydfra. Er det koldt og efterårsagtigt, trækker de ”overshooters”, der allerede er i landet, tilbage mod varmere himmelstrøg. Selvom der kan være langt mellem fuglene, giver det næsten garanti for noget spændende på træksteder som Gedser Odde og Hyllekrog. Men alle gode lokaliteter bør tjekkes, både nat og dag!

13092067_576802269148732_6456817792035580885_n

Turteldue, 29/5-2015, Gedser Odde (Foto: Kristian Birchvald Jensen)

Fredag aften kl. 20.00 vil der være et introoplæg til området. Det holdes på Gedser Fuglestation, for enden af Fyrvej øst for Gedser. Parkér ved den offentlige parkering for enden af Fyrvej.

Efter nogle tidlige timer i felten vil der lørdag kl. 8.00 være morgenmad for tilmeldte ved fuglestationen.
Lørdag aften vil der være mulighed for at mødes med andre deltagere i skolestuen på Gedser Fuglestation. Arrangementet slutter kl. 16.00 søndag.

Deltagere skal selv finde indkvartering. Hvis du har en walkie talkie er det en god idé at tage den med og tune ind på kanal 2.10. Guidning via walkie kan være en stor hjælp når biæderen eller den rødryggede svale skal lokaliseres.

Arrangementet er gratis. Bedste fugl fundet af en deltager præmieres, forudsat man er tilmeldt og medlem af DOF.
På facebookgruppen ”Feltud” og på Pandion kan der læses om Feltuds arrangementer, og om spontane aktiviteter som fælleslusk og guidning ift. stationære hits under selve arrangementerne.

Du kan tilmelde dig Operation Overshooter på: ” feltudarrangerer@dof.dk” eller til Anders på sms eller telefonisk på 21 68 66 81.

Vi ses i felten!
Feltud

185H2715_Bee-eater_sit

Biædere, Gedser Odde 25/5-2014 (Foto: Louis A. Hansen)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s