Operation på Grænsen, 19.-21. juni 2015

Mens vi andre så småt er ved at gå på ferie og lægge arbejdet på hylden er det en hel anden sag med langdistance-flyvere som vadefugle, terner og eksotiske småfugle. Den sidste halvdel af juni har mange gange vist sig at være et ideelt tidspunkt for sydlige og østlige specialiteter. Den sidste årrække har budt på arter som Stylteløber, Sibirisk Hjejle, Terekklire, Prærieløber, Hvidskægget og Hvidvinget Terne, Sydlige Nattergal og Buskrørsanger. Denne tid er også ideel for nataktive specialiteter som rørvagtler, og Flod- og Savisanger.

Med det store potentiale for at se nogle arter man normalt skal lede længe efter, inviterer FeltUD til operation ”På Grænsen”. Som navnet antyder, er indsatsområdet grænselandet – mere præcist Tønder-området. Denne del af Danmark har vist som absolut topklasse og kombineret med et interessant tidpunkt, har vi en giftig cocktail.

Området byder på en lang række af yderst interessante lokaliteter som Nørresø, Magisterkogen, Margrethe Kog, Saltvandssøen, Vidå-slusen, Draved Skov og Kongens Mose. Et af de store indsatsområder er den yderste del af Margrethe Kog, der er lukket i fuglenes yngletid, men åbner d. 15/6. Gåturen mod syd fra Vidå-slusen byder på nogle af Danmarks mest oversete og mest interessante vandfugleområder.

Programmet løber fra d. 19. til 21. juni. Indkvartering sker fra fredag aften, hvor den første natlyt også vil finde sted. Dagsprogrammet afhænger af vandstanden, da det helst skal være højvand for at se vadefuglene godt.
Arrangementet henvender sig både til øvede og nybegyndere. Der vil være noget for enhver feltornitologisk smag, og selv om vi ingen sjældne fugle finder er det altid en kæmpe oplevelse at se de flotte sommerdragtsfugle.

I bedste felttræf-ånd er det helt op til folk selv at køre/gå rundt og udforske området. For dem der fortrækker sociale arrangementer, er der et program, hvor alle er velkomne. Alle arrangementer er med guide og er placeret hvor der er størst chance for fede fugleoplevelser.


Program 

Fredag d. 19/6
19.00
Velkomst og oplæg omkring områdets specialiteter Mødested: Hohenwarten, Siltoftvej 2, Højer
v. Henrik Böhmer

21.00
Natlyt efter vagtler i Højer Kog
Mødested: krydset ved Rudbølvej/Trægårdsvej
Turen kan evt. afsluttes med natlyt i Magisterkogen
v. Henrik Böhmer

Lørdag d. 20/6
06.00-10.00
Diget ved Margrethe Kog.
Mødested: p-pladsen Tøndermarskens Naturcenter, Vidå-slusen
v. Henrik Böhmer

16.00-19.00
Gåtur rundt om Nørresø
Mødested: p-pladsen ved rastepladsen ”Lægan”, Møllehus
v. Henrik Böhmer

22.00
Natlyt i Magisterkogen
Mødested: p-pladsen ved rastepladsen ”Lægan”, Møllehus
v. Henrik Böhmer

Søndag d. 21/6
7.00-10.00
Skovfugle i Draved Skov.
Mødested: P-pladsen ca. midt i Draved Skov på Dravedvej.
v. Kristian Birchvald Jensen

12.00
Afrunding på Operation På Grænsen og præmieoverrækkelse
Mødested: Hohewarten, Siltoftvej 2, Højer
v. Henrik Böhmer

Præmier
Der vil være en præmie for den sjældneste fugl (ikke kendte ynglefugle) blandt alle tilmeldte. Præmien er et gavekort til naturbutikken på 1.000 kr.

Tilmelding
Du kan tilmelde dig Operation På Grænsen ved at trykke ”deltager” i dette event eller skrive dit navn som kommentar på bloggen.
Tilmelding kan også ske ved at sende en sms med navn til Henrik Böhmerpå 22 30 22 44.

Praktiske informationer: 
Højvand, mandø:
19/6: 05.30, 17.43
20/6: 06.08, 18.18
21/6: 06.43, 18,51

Almanak: 
sol op: 4.45
Sol ned: 22.10

Overnatning
Det er op til en selv hvor man vil overnatte. Der er mange muligheder i området, men som et tilbud, har feltUD reserveret 30 pladser på Hohenwarte i hjertet af Tøndermarsken. Det koster 250 pr. person pr. nat i et dobbeltværelse og 300 kr. pr. person i et enkeltværelse, som man selv betaler. Værelserne er reserveret frem til d. 15/5, så skynd dig at få det booket. Ring til Vivi fra Hohenwarte på 74789383 og book værelset. Sig at det er Henrik der har reserveret.

Tjek Hohenwarte ud her: http://hohenwarte.dk/

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s