Operation “Overshooter”

Lolland, Falster og Møn.

Fredag d. 23. maj – søndag d. 25. maj.

En“Overshooter” er slang for en trækfugl, der er fløjet for langt. Dette fænomen giver os mange af de sjældenheder, som en stor del af feltornitologerne drømmer om, og det sene forår på en sydlig lokalitet giver perfekte vilkår.

Skønt Gedser blot ligger et par timers kørsel fra København er fuglefaunaen på de kanter markant anderledes. Arter som karmindompap og rødtoppet fuglekonge kan optræde talrigt og sydøstlige specialiteter som lundsanger, rødrygget svale og lille fluesnapper er absolut ikke utopiske. Desuden har området gang på gang bevist at Skagen ikke har monopol på de helt store sjældenheder i det sene forår. En kort opsummering fra dette årtusind omfatter bla.den berømte ”The Gedser Double” (klippeværling og østlig bleg gulbug, to førstegangsfund for Danmark samtidigt), høgeørn, ørnevåge, skrigeørnene og meget mere.

Er vinden sydlig kommer der fugle op sydfra – og er der det koldt og efterårsagtigt, trækker overshooter’ne tilbage mod varmere himmelstrøg. Det er mindst lige så spændende, når man står på Danmarks sydligste punkt.Fredag aften vil der være et introforedrag til området ved Kristian Birchwald Jensen på Gedser fuglestation. Der kan eventuelt også blive plads til et billedeforedrag lørdag aften. Deltagere skal selv finde indkvartering.

Begynd allerede nu at terpe stemmerne på bjergløvsangerne, iberisk gransanger, mellemflagspætte og hvidskægget sanger. De kan sagtens sidde og synge i Bøtøskovene, som kun sjældent bliver besøgt af fuglekiggere. Hvis vejret er til det, koordinerer vi en fælles eftersøgning.

Arrangementet er gratis. Bedste fugl præmieres med et gavekort på 1000 kr til Naturbutikken. For at vinde præmien skal man naturligvis være tilmeldt arrangementet.

Tilmelding kan ske til mailadressen: feltudarrangerer@dof.dk – Husk at skrive “overshooter” i emnefeltet.

Reklamer

2 responses to “Operation “Overshooter”

  1. Rene Christensen

    Endelig et arrangement der kommer ud af den jyske kuvøse 🙂 , tak for det.

  2. Vejrudsigten ser temmelig giftig ud for arrangementet. Sydøstenvinden går i nordvest fra lørdag og temperaturen falder lidt. Den kunne godt få et eller andet usædvanligt til at dukke op i Gedser!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s