Operation 1-2-tredækker

Hele landet

Lørdag d. 6. september – søndag d. 7. september

I weekenden, lørdag til søndag 6. – 7.sept lancerer Feltud Operation 1-2-tredækker. Formålet er at få så mange som muligt ud og lede på potentielle tredækker lokaliteter over hele landet. Tredækker ses regelmæssigt på nogle få lokaliteter hvert år, endda flere ad gangen. Kan det virkeligt passe, at tredækker ikke er mere udbredt på trækket gennem Danmark?

En ambitiøs nordjysk fuglekigger har bevist, at det ikke er så svært at finde den ellers så sjældne art, tredækker. Gennem de sidste par år har Rune Sø Neergaard trasket igennem engene på Bolle/Try-egnen ved Ålborg og fundet et tocifret antal tredækkere. Arten er nok ikke så sjælden, som vi tror og på den rigtige årstid og den kan sidde allevegne. Feltud vil bringe en artikel om, hvordan man opstøver og bestemmer den eftertragtede bekkasin, og vil lancere en koordineret eftersøgning landet over. Det er en fantastisk oplevelse at finde sin egen tredækker og slet ikke så svært, som man skulle tro. Man kan f.eks. gå en tur i Vaserne en tilfældig dag i august..

Tilmelding er ikke nødvendig. Du deltager ganske enkelt ved, senest søndag den 7. september inden kl. 21 at indtaste din(e) observation(er) af tredækker(e) i Dofbasen. “Bedste tredækkerfinder” belønnes med et gavekort på 500 kr. til Naturbutikken. Vi har i Feltud valgt at belønne originalitet –  vurderingen af “bedste tredækkerfinder” er det således bedre at finde en enkelt tredækker på en helt ny lokalitet for arten, end at finde flere fugle på en velkendt rastelokalitet, som f.eks. Grenen eller Bolle og Try Enge. Desuden vægtes flid over held og magelighed –  fund af to fugle på forskellige lokaliteter er bedre end to fugle på samme lokalitet. Det er suverænt Feltuds afgørelse, hvem der løber af med gavekortet.

Husk gummistøvler  – og at få styr på adgangsreglerne i naturen – før du bevæger dig ud på engene. Vinderen kontaktes direkte.

Kun DOF-medlemmer kan løbe med gavekortet.

Reklamer

4 responses to “Operation 1-2-tredækker

 1. Der er ikke set Tredækker i Bolle Enge siden 2007, hvor jeg så en enkelt fugl. Mvh RSN

 2. Hvorfor vil I ikke svare på min kommentar?

  • Hej Rune

   Det er fordi vi ikke kan lide at have taget fejl!
   Spøg til sige 🙂 tak for rettelsen, det kan være det er Boller der menes af forfatteren. Personligt troede jeg egentlig også det var det samme. Det skal nok blive rettet.

   Jeg tror ikke der er nogen der tjekker kommentarer herinde (heller ikke selvom de bliver mailet automatisk), så det er derfor du ikke har fået svar – så det er også lidt drilsk, når der en gang imellem ligger en tilmelding herinde, vi ikke har set 😉

   Mvh Mathias

 3. Desværre blev der ikke fundet en eneste tredækker i weekenden 6.-7. september, så præmien må gemme til en anden gang.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s